среда, 18 сентября 2019 г.

 Е-урядування

Digital by Default
Важливою для пришвидшення темпів впровадження електронного урядування є адаптація українського законодавства до процесів цифровізації. У цьому напряму зроблено важливий крок – прийнята постанова Кабінету Міністрів, яка передбачає впровадження принципу Digital by Default – «цифрового за замовчанням». Відповідно до нього, у всіх актах Уряду пріоритетним способом реалізації описаного в документі процесу за замовчанням буде визначений саме електронний спосіб. Для цього нормативно-правові акти Уряду будуть проходити цифрову експертизу.
 Картинки по запросу Digital by Default

Електронний документообіг
Ще один важливий напрям діяльності у сфері електронного урядування – це впровадження електронного документообігу в органах влади.
Минулого року до системи електронної взаємодії органів виконавчої влади було підключено 193 органи влади, установи та організації. Відтак електронна міжвідомча взаємодія на сьогодні впроваджена у 673 організаціях. Щоденно в системі пересилається близько 5 400 електронних документів.
У планах на цей рік – підключити до системи не менше 300 нових абонентів. Передусім – за рахунок органів місцевого самоврядування, в тому числі – новостворених об’єднаних територіальних громад.
 Картинки по запросу Електронний документообіг

«Трембіта»
Наприкінці минулого року система електронної взаємодії державних електронних інформаційних ресурсів «Трембіта» здобула Експертний висновок Держспецзв’язку про відповідність компонентів системи вимогам із технічного захисту інформації.


 https://www.e.gov.ua/ua/news/e-uryaduvannya-klyuch-do-reform-v-ukrayini

Комментариев нет:

Отправить комментарий